marți, 4 noiembrie 2014

5 ani cu Ponta preşedinte ne vor face bine

http://subiectiv.ro/subiectiv/ponta-presedinte
Cînd începi să stai de vorbă cu lumea, afli de ce unii au votat într-un fel, alţii nu. De exemplu, motivele pentru care s-a votat cu Ponta sînt foarte interesante şi îmi închipui că, pentru acei oameni, cinci ani cu el la cîrmă n-ar fi un lucru chiar atît de rău.
tu-votezi
Cine nu-şi mai aminteşte perioada Năstase e condamnat s-o trăiască din nou. Şi, ce-i drept, ne condamnă şi pe noi, ceilalţi care ne-o amintim, să o retrăim. Dar, pînă la urmă, asta e democraţia, de aia sîntem liberi să credem în ce vrem noi, s-o spunem public fără să fim săltaţi de pe stradă precum Mugur Ciuvică, la comanda primului ministru.
Şi de aia sîntem liberi ca, 12 ani mai tîrziu, să-l putem pupa în fund pe cel din cauza căruia era să facem pîrnaie – şi tot la Ciuvică mă refer, care acum încasează mii de euro ca să-l spele. Vorba aia, fiecare om are un preţ, trebuie doar să afli dacă are coloană vertebrală şi care e preţul corect.

De ce lumea îl votează pe Victor Ponta

V-am spus că sînt student la 30 ani, nu? Eh, unul dintre colegii mei, care are 20 ani, l-a votat pe Tăriceanu în primul tur. De ce? Pentru că ştia despre el că a fost prim-ministru într-o perioadă în care România aproape că înflorea. Nu contează că Tăriceanu a fost şef de guvern pe vîrf de bulă economică, exact înainte de a se sparge, că n-a avut nici un merit. Că şi dacă era prim-ministru o maimuţă, România tot înregistra creştere economică. Totuşi, imaginea lui e aceea a unui prim-ministru care a dus ţara pe noi vîrfuri ale creşterii economice.
La vîrsta asta, nici nu-i de mirare, omul avea 13 ani cînd Tăriceanu a fost debarcat. La 13 ani, principala ta grijă e să fumezi pe ascuns în curtea şcolii generale, nici măcar să fugăreşti fetele nu te interesează.

Campania anti-Băsescu, strategia câştigătoare a Antenei 3

Orice om care e cît de cît interesat de politică şi de ştiri, care a urmărit cîtuşi de puţin ce se întîmplă, orice om care gîndeşte dincolo de ce i se spune să gîndească, nu pricepe de ce Ponta, PSD-ul, Antena 3 şi RTV continuă cu placa anti-Băsescu. Pentru orice om raţional, cariera politică a lui Băsescu e încheiată.
În ultimii ani, Băsescu a reprezentat un compromis pentru mulţi dintre cei care l-au sprijinit la referendum, inclusiv pentru mine. Băsescu a fost cel care le-a stat în gît şi care a echilibrat, atît cît a putut, balanţa, care nu i-a lăsat să-şi bată joc de noi încă din prima zi în care Ponta a devenit prim-ministru. Dar Băsescu nu mai există ca om politic.
Şi atunci, de ce l-ai înjura tot pe Băsescu?
Simplu, după cum mi-a spus o vînzătoare care e întotdeauna în tura de seară, n-apucă să se uite la Antena 3 sau la RTV, o mămăiţă pe la vreo 55 de ani. Cu ea însă vorbesc vecinii, neamurile, prietenii, clienţii, cei care se uită şi-i povestesc.
Votantul român zice aşa: Iohannis e de paie, pus de formă, că aveau nevoie de unul spălat şi curat. De fapt, în spatele lui, ăia care trag sforile sînt tot alde Blaga, iar Blaga este omul lui Băsescu. Dacă iese Iohannis, o să-l facă pe Băsescu prim-ministru sau îl pune ministru pe la Justiţie.
Cum? Ponta să-i sprijine pe corupţi? Nu există aşa ceva, doar Ponta a fost procuror, e om din sistem, sigur e om corect, e om al legii. Că fură alţii de la el din partid, inclusiv socru-său? Păi, ce, Băsescu n-a furat flota? Ş-apoi, oricum nu mai e nimic de furat în ţară. Ei, na, cum să mărească taxele? Păi, şi ce dacă le măreşte, Băsescu n-a tăiat pensiile?
Ce face?, vor să-i bage la puşcărie pe ziarişti dacă scriu de ei că fură? Păi, şi n-ai văzut cu “Antena 3 e aici” că şi Băsescu a făcut la fel? Ei, ce dacă Voiculescu a furat de la noi şi îi confiscă o clădire, de fapt cu Antena 3 e problema, voia să-i dea afară, să-i închidă. Nu contează că-s pe profit şi puteau să închirieze sediu în altă parte. Cum? Nu îi mai cofiscă averea lui Voiculescu? Ei, şi? Lu’ Băsescu i-a confiscat-o cineva? Ei, şi ce, parcă e primul care-a furat zeci de milioane de euro de la noi.

5 ani cu Ponta preşedinte ne vor face bine

Eu cred că următorii cinci ani, cu Ponta preşedinte, o să fie un duş rece aplicat tuturor celor care l-au votat. Anii ăştia nu seamănă deloc cu 2000-2004, cînd era tendinţă de creştere economică în toată lumea, cu atît mai puţin nu seamănă cu 2005-2008, cînd ţara s-a umflat precum un balon şi toată lumea arunca cu bani în stînga şi-ndreapta şi ne hlizeam că sîntem pe creştere.
Urmează cinci ani la fel de grei ca ultimii cinci, poate chiar mai grei, ne bate Rusia la poartă, în Ucraina se trage cu arma, economia e pe creştere negativă de cînd a preluat Ponta guvernul (adică în loc să creştem tot mai mult de la un trimestru la altul, creşterea e tot mai mică şi se apropie, acuşi, de zero), sîntem în recesiune tehnică, iar ei sînt puşi pe furat.
Mai trist, a mai fost şi-o tentativă de a trece o lege prin care jurnaliştii care scriu de corupţi din informaţii pe surse să poată fi băgaţi la puşcărie.
Cinci ani cu Ponta preşedinte vor face foarte mult bine României. Generaţiile tinere vor afla prin ce-am trecut noi, ăia de 30-35 de ani acum; vor afla cum e să-ţi bage mîna-n buzunar să fure, iar dacă nu vor găsi nimic – că-i gol -, să-ţi ia pînza buzunarului; vor afla cum e să n-ai acces la informaţii şi cum e să fii înjurat sau bătut – ca jurnalist – atunci cînd îndrăzneşti să vorbeşti împotriva lor; vei afla cum e ca justiţia să fie subordonată lui Ponta – că tot a fost om al legii, nu? – şi tot aşa.
Cinci ani cu Ponta preşedinte s-ar putea să ne garanteze cel puţin alţi zece ani fără PSD la putere, din 2019 încolo.
O să fie bine.
(foto: Shutterstock)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu