marți, 4 noiembrie 2014

Noile aventuri ale baronului Ponthausen


Cand se apuca de mintit, Victor Ponta nu se multumeste niciodata cu putin, cu fonfleuri spuse cu jumatate de gura. Un mic neadevar strecurat in campanie, o banala exagerare ar fi prea putin pentru acest maestru al aburelii. A inceput sa minta grandios, sa blufeze in stil mare, ca la carte. Dupa toate regulile propagandei, o minciuna tinde sa fie crezuta cu cat este mai gogonata. Ultima manipulare a Geniului Carpaţilor: Neamţul ne vinde ungurilor Ardealul, remarca excelent Florin Negrutiu intr-un editorial publicat in ziarul Gandul. Aceasta minciuna tipata in special la Romania TV se bazeaza pe faptul ca radicali ca Laszlo Tokes sau Szilagyi Zsolt si-au anuntat sprijinul pentru Iohannis. 

Dupa logica asta, cum ramane cu sprijinul acordat de Kelemen Hunor lui Victor Ponta? Sa intelegem ca liderul PSD i-a promis in secret ca va sustine, la schimb, proiectul autonomist radical propus recent de liderul UDMR? Victor Ponta este de acord cu ruperea administrativa a judetelor Harghita si Covasna de Romania din moment ce accepta sprijinul liderului UDMR? Exact acesta este rationamentul utilizat de Ponta si PSD cand il acuza pe Iohannis, de ce n-ar fi valabil si in cazul lor? Nu este valabil in nici unul din cazuri. A umbla cu astfel de scorneli nu este doar periculos, ci si profund iresponsabil. 

A incerca sa te ridici starnind ura impotriva unei minoritati, a agita riscul sciziunii cand la cateva sute de kilometri de granita cu Ucraina a pornit un razboi motivat etnic, inseamna a face deliberat sau inconstient jocul celor care doresc destabilizarea Romaniei si a regiunii. Sigur ca Victor Ponta incearca sa recupereze electoratul nationalist din Transilvania, unde s-a votat majoritar cu Iohannis, lovind ca de obicei sub centura, trecand toate liniile rosii.

Admirati, va rog, efectul unei minciuni bine ticluite: pentru a ascunde marile compromisuri facute de PSD cu UDMR, Ponta il acuza pe Iohannis de ceea ce i s-ar putea imputa chiar lui. Astfel, nimeni nu discuta azi despre faptul ca Ponta nu a invitat UDMR sa paraseasca guvernarea dupa prezentarea publica a  proiectul radical de autonomie, ci publicul este intoxicat cu scenarii despre cum va vinde Iohannis Transilvania maghiarilor.  

Evident ca, in acest nou puseu de febra nationalista, Victor Ponta se umfla din nou in penajul tricolor, nu doar mandru ca e roman, dar si foarte nervos pe straini, notificand planeta ca de azi incolo nu primeste ordine de la nimeni. Asta spre deosebire de vanzatorii de tara, de candidatii neromani si de ziaristii lor platiti sa scrie la ordin. Duminica seara la Antena 3, imediat dupa rezultatul alegerilor, Victor Ponta a mai turnat o minciuna instant, de genul celor care-i vin pe limba si nu se poate abtine sa nu le spuna,  afirmand in clar ca subsemnatul ar fi platit de "de o fundatie germana", de unde se subintelege ca lucrez pe ascuns pentru Iohannis. 

HotNews.ro deruleaza, in parteneriat cu Konrad Adenauer Stiftung, un proiect de monitorizare a presei, inaugurat acum cinci ani, la prezidentialele din 2009. Nu exista nici o legatura intre acest proiect si candidatura d-lui Iohannis, lucratura este exclusiv in capul d-lui Ponta. Personal, nu incasez nici un ban din acest minunat proiect, jumatate din colaboratori sunt externi. Dl Ponta pur si simplu minte pentru a manipula inca o data publicul. Minciunile cu care ar putea umple volume intregi sunt singurele idei originale, necopiate de la altii, singura opera neplagiata purtand marca Victor Ponta. In Germania, ca tot veni vorba, i s-ar fi spus din prima zi Ponthausen, cum inspirat i s-a spus deja in Romania.

PS: George Orwell, 1984: Ignorance is Strength: deflection - accusing others of the things you are doing yourself makes them seem guilty and you innocent. A fascist government believes it is warring against fascists. Sees propaganda everywhere in but its own propaganda. Promotes self determination from others, but never at home. Claims democracy but rigs elections, freedom but silences opposition and tolerance yet systematically discriminates. Then the ultimate irony - accuses others of hypocrisy.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu